22.3.2012

Muiden raskautuminen

Taas yksi tuttu ilmoitti jääneensä äitiyslomalle. Kyseessä on itseäni jonkin verran nuorempi, vasta naimisiin mennyt henkilö. Eka reaktio oli, että miten noi(kin) nyt niin nopeasti onnistuivat. Sitten aloin miettimään, että parempi toisaalta että sellaiset onnistuvat jotka lapsen todella haluavat, kuin että tällaiset epäilevät eevat. Vaikka enhän mä tiedä heistä ajatuksista tämän suhteen oikeasti mitään.

Mutta jännä, miten sitä silti kokee olevansa epäonnistunut, kun ei raskaudu, vaikka olo on näin epävarma. Oikeastaan eniten ärsyttää se, että muut onnistuvat siinä mitä itse on huonolla menestyksellä yrittänyt jo pidempään.

4 kommenttia:

 1. Mulla on kans vähä jännä fiilis nyt tuon 4 vuotta nuoremman sisaren kanssa. onnittelin itseäni kun saavutin 24 vuoden iän, enkä ollut vielä saanut lapsia. äiti oli 24, kun sai minut. Sisareni on täsmälleen saman ikäinen 24, kun saa esikoisensa.

  Vaikka sisko on se joka odottaa, niin silti koko perheessä on semmoinen kummallienn jännitys menossa mukana. Mulle tää on erinomainen tilaisuus tutustua odottamiseen ja lapsiperheen arkeen tälleen sivusta seuraten. Katellaan sitte, läämpenekö ite touhulle yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla sisarukset ovat jo hankkineet lapsia, ja jotenkin se on kuulunut asiaan, vanhempia kun ovat. Jotenkin juuri tämä nuorempien lisääntyminen tuntuu kiusaavan.

   Poista
 2. Ei se musta kiusalliselta tunnu, vaan jotenkin vaan niin hassulta. Ehkä siinä on sekin, että monessa mielessä näen 4 vuotta nuoremman sisareni vielä "pikkusiskona", jonka jututkin on välillä lapsen tasoisia. Siltä kantilta katottuna hänen lisääntymisensä tuntuu jotenkin hassulle. Toki hänellä on vakituinen työpaikka, joten talous on turvattu niiltä osin. ite tässä vielä hömpöttää ja miettii, että mitähän sitä elämällään tekis ja ikää jo kohta 28 vuotta, joten en voi kyllä itseänikään aikuiseksi sanoa XD

  VastaaPoista