21.3.2012

Asunnonvaihdosta

Olemme jo jonkin aikaa etsineet uutta asuntoa. Ei siksi, että tässä nykyisessä olisi varsinaisesti mitään vikaa, tai että meidän olisi "pakko" muuttaa, sillä meillä on tällä hetkellä pikkuruinen kolmio, jonka työhuoneen voi tarvittaessa muuttaa lastenhuoneeksi jos niikseen kävisi. Jotenkin sitä kuitenkin kaipaa hiukan lisää tilaa ympärilleen, vähän joka puolelle. Sopivaa ei ole kuitenkaan löytynyt parin vuoden aikana, koska meillä taitaa olla aika korkeat vaatimukset.

Projekti on nyt vaikeuttanut entisestään tätä asuntoasiaa. Itse olen kieltäytynyt ostamasta asuntoa, jossa on yksi huone lisää lapsen varalta ennen kuin lapsi ilmoittaa tulostaan. Koska jos lapsi ei koskaan tulekaan, on se ylimääräinen huone aina vain, no, ylimääräinen. Ja ihan oikeasti, miksi kaksi aikuista ostaisi itselleen kolmen makuuhuoneen asunnon? Toisaalta mies on ihan oikeassa siinä, että meidän pitää ottaa huomioon se, että lapsi saattaa kuitenkin ilmoittaa tulostaa lähiaikoinakin, ja uuden asunnon on kelvattava siihen elämäntilanteeseen.

Jostain pitäisi siis löytyä asunto, joka ei ole naurettavan iso kahdelle ihmiselle, mutta joka on kuitenkin tarpeeksi tilava, vaikka perheeseen tulisi kolmaskin jäsen. Ei ole muuten helppo homma. Varsinkin kun budjetti on kuitenkin rajallinen.

2 kommenttia:

  1. Juurikin samat pohdinnat myös täällä. Jos vaikka laskennallisesti olisikin isompaan asuntoon varaa ei luonto anna periksi kahdestaan asua asunnossa jossa on sekä työhuone että vierashuone... Tai miksi ompeluhuoneeksi sen sitten naamioisikaan, toivotun lastenhuoneen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin! Ja huoneen kutsuminen "projektihuoneeksi" on tässä tilanteessa vähän kyseenalaista.

      Poista