23.12.2012

Aikalisä

Keskustelimme eilen pitkästä aikaa projektista, ajatuksistamme ja siitä miten haluamme edetä. Päätimme yksissä tuumin ottaa aikalisän. Siis ihan oikean aikalisän.

Ulkopuolisen korvissa keskustelumme olisi varmasti ollut vähintäänkin, hmm, erikoinen. Tapamme käsitellä asioita on usein ironinen, eikä tämäkään kerta ollut poikkeava. Yritimme puhua asioista niiden oikeilla nimillä, mutta eihän siitä mitään tullut. Juttu lähti liikkeelle vasta kun siirryimme "koodikieleen", jonka kumpikin ymmärsi 100%. Niinpä keskustelimme projektista, uusista prosesseista ja työkaluista, jopa ulkoistamisesta ja alihankkijoista.

Totesimme, että ainakaan tässä vaiheessa projektia emme siirrä tuotantoa Kiinaan, ja että annamme projektin avainhenkilöille aikaa oppia tehtävänsä rauhassa ennen kuin kutsumme ulkopuolisia konsultteja mukaan. Luotamme siihen, että käyttämämme raaka-aineet ovat riittävän korkealuokkaisia ja kehitysympäristö tarpeeksi stabiili. Koska tiedostamme kuitenkin, että sijoittajien kärsivällisyys ei riitä ikuisesti ja on myös mahdollista, että tuotantolinjastossa on vikaa, asetimme milestonen, jonka kohdalla tarkastelemme projektin etenemistä uudestaan. Emme halunneet tehdä vielä päätöksiä tämän rajapyykin jälkeisestä ajasta, koska yrityksen toimintaympäristö voi muuttua merkittävästi seuraavan puolen vuoden aikana. Lisäksi totesimme, että molemmille on tärkeää, että työstään voi nauttia, joten ennen kaikkea päätimme rauhoittaa tilanteen ja antaa organisaatiolle aikaa. Tulostavoitteet asetamme myöhäisemmässä vaiheessa, mikäli se tuntuu hyödylliseltä.

Mies. <3

Yritän nyt itsekin noudattaa hallituksen päätöstä. Tämä tarkoittaa todennäköisesti sitä, että blogi hiljenee joksikin ajaksi. Yritän ottaa ihan oikean aikalisän.

2 kommenttia:

  1. Hyvää alkanutta vuotta sinulle ja teille. Tärkeää, että kuuntelet itseäsi ja että te yhdessä olette asian käsitelleet. Tuo tapanne aiheen käsittelyssä aiheuttaa minussa sekä hymyä että arvostusta. Meillä kaikilla on omat keinomme ja se on hienoa.
    Toivottavsti palaat joskus takaisin, sillä seuraan kuulumisiasi mielelläni jatkossakin.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana lähestymistapa asiaan. Toivon teille suhdanteiden myötätuulia tulevaan!

    VastaaPoista