11.9.2012

He ovat täällä

Ei tarvitse enää jännittää, sillä ystäväni saapuivat. Viikon myöhässä, mikä ei millään muotoa mene akateemisen vartin sisään, vaan koetaan pelkästään huonona käytöksenä.

Fiilis on aika neutraali. Toki harmittaa, koska päätöksestäni huolimatta ehdin jo rakentaa niitä pilvilinnoja, mutta toisaalta helpottaa, koska onpahan yksi todella iso liikkuva osa vähemmän. Ehdin nimittäin jo hädissäni selvittämään mitä synnytys kohdemaassa maksaisi, ja kurkkua kuristaa pelkkä ajatuskin komplikaatioiden kustannuksista. Sanon vaan, että Suomessa asiat ovat todella hyvin. Ja ennen kuin joku sanoo, ettei lapselle voi laittaa hintaa, voin kertoa, että worst case -tarinat kertoivat 60.000$ ja 100.000$ suuruisista laskuista. Näihin laskuihin eivät vakuutusyhtiöt millään tavoin osallistu, koska raskaus on ei ole sairaus. Jotenkin näiden vuosien jälkeen olen täysin vakuuttunut siitä, että mun synnytys, jos se koskaan tulee tapahtumaan, ei tule menemään kuin oppikirjassa.

Ehdin myös fiksuna tyttönä googlaamaan korkean kuumeen ja myöhässä olevien menkkojen syy-yhteyttä. Mitään kovin yksimielistä ei löytynyt, mutta ilmeisesti korkealla kuumeella ja keskenmenolla on jonkin verran tekemistä keskenään. Minulle ei tosin käynyt selväksi kumpi on syy ja kumpi seuraus. Olen joka tapauksessa syvällä sisimmässäni täysin vakuuttunut siitä, että matkustaja hyppäsi kyytiin, mutta tipahti matkasta. Ja kieltäydyn esimerkiksi hyväksymästä, että muuton aiheuttamalla stressillä olisi mitään tekemistä kummankaan asian kanssa. Ja jollain käsittämättömällä tavalla se lohduttaa, koska se tarkoittaa, että hedelmöittyminen On Mahdollista.

Toisten täytyy repiä riemua eri asioista kuin toisten.

11 kommenttia:

 1. Voi ei, olen pahoillani, ettet tämänkertaiseen unelmalinnaan päässyt muuttamaan. :( Onhan se totta, että todella suuri osa alkuraskauksista menevät kesken ennen kuin varmistuvat. Ehkä hän teki kovaa yritystä pysyä matkassa, muttei tämän kerran vain pystynyt. Onnea kuitenkin teidän matkaan maailmaan.

  VastaaPoista
 2. Äääh...Pahoitteluni tapahtuneesta. Toivon kaikkea hyvää kuitenkin tulevaan. :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos molemmille. Ei tässä muu auta kuin kääntää nenä eteenpäin ja jatkaa matkaa.

  VastaaPoista
 4. Pahoittelut täältäkin.

  Ja mä kyllä kuulun niihin, joiden mielestä lapselle voi tietyissä tapauksissa laskea hinnan. 60.000$ ei oo pikkuraha - ainakaan meille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Varmasti aika harvalle tuo 60k$ on pikkuraha, mutta asiasta puhuminen sen sijaan tabu. Siltä välillä ainakin tuntuu.

   Poista
  2. Se on muuten jännä, jos / kun toi on tabu, koska aika monet tuntuu mielellään moralisoivan päinvastaista käytöstä: "Nekin tekee vaan lapsia lisää koko ajan ja elää sossun piikkiin."

   Eli jos ei ajattele lapsen hintaa, mitä lapsen elättäminen maksaa, se ei ole ok. Mut sit jos ajattelee, nin sekään ei ole hyvä.

   Poista
 5. No höh, mutta kuten kirjoitit, fiilis raskautumisesta on jo voitto. Kohti onnistumista ja eteenpäin. <3

  VastaaPoista
 6. Hei,

  Olen lukenut useasta lähteestä, että kuume voi vaikuttaa siihen että ovulaatio viivästyy (joka siirtää kuukautisia myös), mutta ei aina. Samoin ovulaatiota voi viivästyttää myös matkat ja kova stressi.

  Meillä tuli noin 1,5 vuotta yritystä täyteen, ja joo, ollaan menty tutkimuksiin. Kun kaikkea pitää kuitenkin odotella ja asia pyörii mielessä, niin ryhdyin itse mittaamaan systemaattisesti aamulämpötiloja ja seuraamaan kierron aikana tapahtuvia oireita (valkovuoto, oviskivut, pmsoireet ym.). Näillä lämpötilan mittauksilla voi ainakin (muiden oireiden ohella) saada selvyyttä siihen tuliko ovulaatio vai ei myös sen onko ns. luteenivaiheen kierto normaali ja onko ajoitus ollut sittenkään oikea. Suosittelen tutustumaan enganninkielisiin sivustoihin koska suomenkielisillä sivustoilla on todella vähän tietoa kierronseurannasta. Yksi hyvä kirjakin on olemassa (Toni Weshler, Taking Charge of your fertility).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovulaation olemassaolo ei ole koskaan ollut täällä ongelma, se on bongattu aina kun on mitattu. Vuoteen en sitä kuitenkaan ole mittaillut, koska koin sen tekevän hommasta mekaanista. Ja kun ovulaatio(kin) tuli mittausten perusteella aina samaan aikaan, en sille myöskään kokenut tarvetta.

   Lämmönmittaaminen olisi mulle täysi nou-nou. Täällä päässä Projektiin suhtaudutaan muutenkin vähän toisin, ja täysillä yrittämisestä ollaan päästy vähän kevyempään meininkiin. Tulee jos on tullakseen.

   Poista
 7. Toivotaan että tulee, jos on tullakseen. Ikävä ettei tullut just nyt :(

  VastaaPoista