4.5.2014

Hän on täällä

Hui, miten maailma voi heittää ympyrää niin lyhyessä ajassa. Maanantaina aamulla pakkasin läppärin laukkuun jatkaakseni töihin lääkärin jälkeen ja tiistai-aamuna hyppäsin taksiin ja lähdin synnyttämään pientä ihmistä. Ette usko miten epätodellinen olo oli moottoritiellä aamuruuhkassa. Katsottiin Miehen kanssa toisiamme: "Meidän lapsi on ihan kohta täällä." Molemmat yhtä hämmentyneinä.

Ja muutamaa tuntia myöhemmin hän oli todella täällä.

Kaikki meni lopulta hienosti, paremmin kuin uskalsin toivoa. Mitään komplikaatioita ei tullut, vaikka leikkaussali oli täydessä hälytysvalmiudessa placenta praevia major -diagnoosin takia - miestäkään ei päästetty mukaan vaikka yleensä suunniteltuihin sektioihin pääsee ja kovasti yritimme. Suuri kunnia tästä kuuluu lääkärillemme, sattumalta olimme ilmeisesti valinneet sairaalan huipun. Anestesialääkäri nimittäin kertoi briiffauksensa yhteydessä, että sairaalan henkilökunta käyttää meidän lääkäriämme, koska hän on vain niin hyvä. Se kertoo paljon, se.

Kolme yötä vietimme sairaalassa kerrassaan erinomaisessa hoidossa ja nyt olemme jo kotona. Pikku hiljaa opettelemme tuntemaan toisiamme ja muodostamaan rutiineita.

Hän on ihmeellinen.

Kaikki vuosien aikana kertyneet epäilykset ovat poissa, haluan vain huolehtia tästä pienestä ihmisestä, varmistaa, että hänellä on kaikki hienosti.

Yksi sana - onni.

12 kommenttia:

 1. Kaksi sanaa: Onnea! Ihanaa!

  En sittenkään malta jättää kahteen sanaan. Parasta ja kauneinta oli lukea, että kaikki vanhat epäilykset ovat poissa ja vauvasta huolehtiminen on nyt tärkeintä. Kuulostaa juuri oikealta. <3

  Nauttikaa ensimmäisistä päivistä ja viikoista kolmihenkisenä perheenä!

  VastaaPoista
 2. Oi että, lämpöiset onnittelut! <3

  Huh, voin kuvitella, miten hämmentyneet olot teillä oli matkalla synnyttämään. Kaikki tapahtui niin nopeasti. Ja nyt hän on täällä. Kaikkea hyvää koko perheelle ja ihania yhteisiä, ensimmäisiä hetkiä!

  VastaaPoista
 3. Suurenmoiset onnittelut! Tästä seikkailu alkaa! Nauttikaa, aika menee niin nopeaan! :)

  VastaaPoista
 4. vau, onnea!

  Hei kerro joskus arjen tasaannuttua, mitä päätit tehdä äitiysloman kanssa - pidätkö normisuomalaisen, vai jonkun sovelletun version?

  Lykkyä tykö kaikkeen näin alkuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Pidän lomaa näillä näkymin 5-6 kuukautta, loppupäätä säädetään tilanteen mukaan. Eli perinteistä suomalaista vapaata selvästi lyhyempi, mutta toisaalta paikallisen standardin mukaan tosi pitkä. Eli kaikkien mielestä väärä pituus. ;) Tilanteen mukaan katsotaan myös, josko tekisin hieman lyhennettyä viikkoa ainakin alkuun, riippu siitä miten saamme kaikki käytännönjärjestelyt hoidettua.

   Poista
 5. Kiitos kaikille! Arki rullaa eteenpäin ja opittavaa on paljon - puolin ja toisin. Koskaan ei ole uuden oppiminen ollut näin ihanaa.

  VastaaPoista
 6. Onnea! Ihana kuulla, että kaikki meni hyvin. Tykkään erityisesti tuosta äitiyslomakommentistasi "kaikkien mielestä väärä pituus". Just noin sen mennä pitää, että asiat ratkaistaan oman mielen mukaan, eikä "niin kuin kuuluu tehdä" :)

  VastaaPoista
 7. Heip, hei jos olet jossain vaiheessa langoilla semmoisella energiatasolla varustettuna, että jaksat kommunikoida, niin kysymys:

  Jaksaisitko listata ne kv vakuutuksentarjoajat, joilta muistat kysyneesi synnytykseen liittyviä kuluja korvaavia vakuutuksia? Olis iso apu.

  Oon jo melkein 99-prosenttisesti hylännyt ajatuksen kurssimatkalle lähtemisestä, koska vaikuttaa siltä, ettei kukaan suostu myymään mulle vakuutusta, joka korvais, jos tuliskin ennenaikainen synnytys New Yorkissa. Ihan hirveän epätodennäköistähän se on viikoilla 28-31 (alku), mutta en taida uskaltaa ottaa riskiä.

  Aattelin kysyä vielä muutamasta kansainvälisestä, ja sit unohdan koko jutun.

  Toivottavasti siellä menee mukavasti!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips! Energiatasot on ihan hyvällä tasolla, suurempi haaste on ehtiminen koneelle ylipäänsä. :)

   Hmm, en taida muistaa kaikkia firmoja ja huom, me haettiin yleisvakuutusta, ei pelkästään matkavakuutusta. Ne meidän selvittämät olivat kaikki ns. globaaleja sairaskuluvakuutuksia, joten puhdasta matkavakuutusta ei selvitetty. Tarkista kuitenkin sellainen firma kuin BDAE (saksalainen, mutta tarjoaa maailmanlaajuisesti eri asiakkaille). Heillä on tietty vakuutusturva muistaakseni viikolle 36 asti, mutta nyt en osaa sanoa onko heillä jotain klausuulia hoidoilla aikaansaaduille raskauksille. Ja samaten en nyt osaa sanoa onko heidän valikoimissaan pelkkää matkavakuutusta. Jos ei ole, katso mikä on vakuutuskauden minimipituus.

   Kannattaa myös varautua, että kaikki vakuutukset, jotka kattavat USAn ovat reippaasti kalliimpia sikäläisen terveydenhuollon hintatason takia.

   Poista
 8. Mitä häh! En ole näköjään eksynyt tänne enää aikoihin (siis ainakaan 9kk?). Kylmät väreet menivät kun luin hienot uutiset! Onnea sydämeni pohjasta!

  VastaaPoista