1.11.2012

Saako tälle edes nauraa?

Otsikko viittaa tietenkin samannimiselle Hugleikur Dagssonin sarjakuvalle, joka leijailee usein hyvän maun rajoilla, mutta välillä aiheuttaa tahattomia naurunpyrähdyksiä. Aina joskus sitä miettii, voiko lapsettomuudelle nauraa, mutta välillä tuntuu ettei muutakaan voi.

Tapasin miespuolisen ystäväni (terkkuja vain, kun nyt kerran jäin kiinni tämän blogin kirjoittamisesta!). Tyypilliseen tapaani onnistuin töksäyttämään hänelle melko suorasanaisesti kysymyksen heidän ajatuksistaan jälkikasvun suhteen. (olen oman epäonnisen projektini myötä jotenkin alkanut oikeuttamaan utelut muiden suuntaan) Kysymys oli itsessään tyhmä, mutta sen aikaansaama keskustelu sitäkin antoisampi. Keskustelun sisältö ei kuulu tähän blogiin, mutta jäin kovasti pohtimaan hänen sarkastisen lakonista kommenttiaan siitä, miten "miehethän nyt eivät kärsi lapsettomuudesta". En ole itse koskaan asiaa miettinyt sen tarkemmin, mutta kyllähän aiheen käsittely on tehty meille naisille aika paljon helpommaksi.

Naisille on tavallaan luonnollisempaa ja hyväksyttävämpää tilittää aiheesta, mutta miehillä tilanne on toinen. Kunnon äijäilyyn kuuluu, että hehkutetaan mahdollisuutta lähteä kaljalle töiden jälkeen, tehdä pitkää päivää kun ei tarvitse hakea mukuloita töistä ja harrastaa juuri sitä mitä haluaa. Samalla unohtuu liian usein, miten lapsettomuus koskettaa pariskunnan molempia osapuolia. Se vain purkautuu eri tavoin, jos ylipäänsä pääsee purkautumaan.

Kyllä miestäkin sattuu. Kovaa.

7 kommenttia:

 1. Niinpä. Mä hätkähdin, kun mies kerran kertoi, miltä se oikeasti tuntuu kerta toisensa jälkeen antaa omaa näytettä klinikan kippoon. Tuli paha mieli, kun en ollut tajunnut, miten pahalta toisesta on tuntunut (vaikkei se millään tasolla edes mikään kovapintainen äijäily-mies olekaan, vaan humanisti-pehmo).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ole kummallinen ajatus, että mies pitäisi hauskaa luovuttaessaan? Ja silti minäkin niin kuvittelin.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (Noniin, pikauusinta.)

   Hieman asian viereen, mutta pakko kommentoida, että itselleni on käynyt aivan samoin tuon uteluiden oikeutuksen suhteen. Jo useamman kerran, kun joku on kertonut raskaudestaan, saatan suorin vartaloin pamauttaa ilmoille kysymyksen, että pitikö kauankin tahkoa pyörittää ennenkuin tärppäsi??? Minusta on tullut paitsi lapseton, myös moukka :D

   Poista
  2. Repesin. :D Kuin suoraan tämän postauksen otsikosta.

   Poista
 3. Yhden asian keskustelusta voi täälläkin jakaa eli ehkä maailman parhaan Facebook-pluginin http://unbaby.me/

  Hyvää isänpäivää vaan kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa. Unohdin koko jutun jo, lisäsin samantien. Tästä täytyy tehdä oma postauksensa, ettei mene muilta vahingossa ohi.

   Poista